RULOURI EXTERIOARE PVC VS ALUMINIU

In randurile urmatoare aveti cateva puncte de interes pentru un posibil cumparator aflat in cautarea solutiei perfecte pentru rulouri exterioare:

-rezistenta- specialiştii au concluzionat că, în timp ce rulourile exterioare din aluminiu nu se deformeaza de la căldura soarelui (durată de viaţă 15-20 de ani), PVC-ul expus la lumină şi căldură se deformează, devine casant şi se sparge (durată de viaţă între doi şi şapte ani).

-degradarea culorii- cu varianta aluminiu se poate alege dintr-o gamă nelimitată de culori, pentru a armoniza ferestrele cu faţada casei, iar culoarea se păstrează, nu se degradează cu trecerea timpului. Pe de altă parte lamelele din PVC vopsite se vor deforma şi se vor sparge mult mai repede decât cel albe.

– siguranta si protectie- dacă analizăm cele două variante şi din punctul de vedere al siguranţei şi protecţiei, trebuie amintit că lamelele din aluminiu sunt mult mai rezistente decât cele din plastic.

– gama mare de utilizare – lamelele pentru rulorile exterioare din aluminiu permit realizarea unor termostoruri cu o latime (deschidere) mai mare decat cele din pvc.

-izolatie termica si fonica- lamelele rulourilor din aluminiu au interiorul umplut cu poliuretan, avantajul fiind izolarea termica si fonica.

In concluzie, chiar daca pretul rulourilor exterioare din aluminiu este mai mare decat cel al rulourilor din PVC, calitatea, rezistenta, siguranta,confortul termic si confortul fonic sunt atuurile cate justifica pretul.

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to RULOURI EXTERIOARE PVC VS ALUMINIU

 1. grama radu says:

  Va rog sa imi transmiteti o oferta de rulouri pt parterul casei pe care o construiesc in Tg Mures. va rog sa imi comunicati mpe mail adersa la care sa va trimit informatiile complete.
  cu stima
  Radu Grama
  0744504475

 2. Ioana says:

  Am optat pentru rulourile exterioare din aluminiu. Cea mai buna alegere!!
  Izolatie termica foarte buna iarna. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Efectuati calculul de mai jos: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.